Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών 2017


Η αριστεία, η ευποιία και η κοινωνική προσφορά, τιμήθηκαν και φέτος στα ετήσια βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών, τα οποία απονεμήθηκαν χθές (Πέμπτη, 21/12). Ο Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων «Στέγη» που εδρεύει στην Ερμούπολη της Σύρου, είναι μεταξύ των βραβευθέντων από την Ακαδημία Αθηνών για το 2017.
Σύμφωνα με την Ακαδημία Αθηνών, ο Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» τιμάται «για την ενεργό και συνεχώς αυξανόμενη κοινωφελή δράση του», η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών «για το εθνικής σημασίας επιστημονικό, εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί στην περιφέρεια της Κρήτης» και η Στέγη για «το σημαντικό έργο της στην κοινωνική, ψυχολογική και σχολική υποστήριξη παιδιών μονογονεϊκών οικογενειών, ορφανών, οικογενειακά παραμελημένων και μεταναστών».
Ακόμη, ο βετεράνος κριτικός λογοτεχνίας και δοκιμιογράφος, Δημήτρης Ραυτόπουλος, η συγγραφέας Άντζελα Δημητρακάκη, ο φιλόλογος και ποιητής, Γιώργος Μοράρης, όπως επίσης και ο λυρικός ερμηνευτής και ιδρυτής του «Κέντρου Φωνητικών Τεχνών» Σπύρος Σακκάς, είναι μεταξύ των εκπροσώπων της τέχνης και των γραμμάτων, που βραβεύονται φέτος από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας.
Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017 απονεμήθηκαν κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Συνεδρίας, η οποία ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της, Λουκά Παπαδήμου, με θέμα: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Όραμα, προκλήσεις και προοπτικές». Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Βασίλειος Χ. Πετράκος, παρουσίασε την έκθεσή του για το έργο του ιδρύματος κατά το έτος 2017. Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον πρόεδρο της Ακαδημίας και η Συνεδρία έκλεισε με την αναγγελία προκήρυξης των νέων βραβείων.
Βραβεία δόθηκαν -όπως κάθε χρόνο, στην Τάξη Θετικών Επιστημών, στην Τάξη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, στην Τάξη Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ επίσης ανακοινώθηκαν και τα βραβεία του Ιδρύματος Κώστα & Ελένης Ουράνη και του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)