Αποφυλακίστηκε η Μεσάλε Τόλου μετά από κράτηση επτά μηνών σε τουρκική φυλακή

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν φίλοι και υποστηρικτές της, τη Γερμανίδα δημοσιογράφο και μεταφράστρια Μεσάλε Τόλου που αποφυλακίστηκε μετά από κράτηση περίπου επτά μηνών. «Με συνέλαβαν λόγω της δουλειάς μου στο πρακτορείο ειδήσεων ΕΤΗΑ» είπε η Γερμανίδα δημοσιογράφος.

Η 33χρονη, με καταγωγή από την Τουρκία, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους μαζί με άλλους πέντε συγκατηγορούμενούς της έως ότου διεξαχθεί η δίκη. Κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για προώθηση εξτρεμιστικών ιδεών και θέσεων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Τόλου δήλωσε κουρασμένη αλλά χαρούμενη για την εξέλιξη. «Αν και οι αιτίες για τη σύλληψή μου είναι διαφορετικές στο φάκελό μου, ο πραγματικός λόγος είναι το γεγονός ότι δούλεψα για το σοσιαλιστικό πρακτορείο ειδήσεων Εtkin Haber Ajansi. Τότε έγινα στόχος για την αστυνομία και τις αρχές ασφαλείας. Ήταν η περίοδος κατά την οποία φιμώθηκε ο ελεύθερος τύπος. Τηλεοπτικοί σταθμοί και ραδιόφωνα έκλεισαν. Περισσότεροι από πενήντα δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν. Με συνέλαβαν εκείνη την περίοδο», δήλωσε.
Η Τόλου είναι μια από τους συνολικά εννέα Γερμανούς δημοσιογράφους που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, γεγονός που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Άγκυρας - Βερολίνου. Μεγάλη κινητοποίηση έχει γίνει με στόχο και την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουσέλ.
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)