“ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ” στο θέατρο ΒΕΜΠΟ
Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ" του Νίκου Καζαντζάκη, μετά από την επιτυχία που γνώρισε στην περιοδεία ανά την Ελλάδα, παρουσιάζεται στο θέατρο ΒΕΜΠΟ, τιμώντας το Έτος Καζαντζάκη 2017 που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα φιλόσοφου και στοχαστή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής. Η θεατρική διασκευή είναι των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Η μουσική της παράστασης είναι του Μίκη Θεοδωράκη.
 Η παράσταση είναι μια εντυπωσιακή παραγωγή με έναν πολυπληθή θίασο. Τον Αλέξη Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά που μας μεταφέρουν στην Κρήτη του μεσοπολέμου είναι του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της ενδυματολόγου Ντένης Βαχλιώτη. Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Αλέξης Πρίφτης και οι φωτισμοί είναι του Λευτέρη Παυλόπουλου.
​  Στη σκηνή ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά. Η αγάπη και το πάθος για τη ζωή της παρορμητικής φυσιογνωμίας του Αλέξη Ζορμπά μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του θεατή και του μεταφέρει τα πανανθρώπινα νοήματα της αληθινής ψυχής που δεν γνωρίζει σύνορα. 


ΗΘΟΠΟΙΟΙ

​​Γρηγόρης Βαλτινός
Ταμίλα Κουλίεβα
Μέμος Μπεγνής
Ναταλία Δραγούμη
Ρένος Ρώτας
Τάκης Παπαματθαίου
​Νίκος Βερλέκης

Γρηγόρης Σταμούλης
Στέλλα Γκίκα
Γιώργος Παράσχος
Άννα Μονογιού

Κωνσταντίνος Γιουρνάς
Βασίλης Ζαϊφίδης
Βασίλης Λέμπερος
Αλεξία Μουστάκα
Αρετή Πασχάλη
Δέσποινα Πολυκανδρίτου
Μαριαλένα Ροζάκη
Αλέξανδρος Σιάτρας
Γιώργος Τσούρμας
Νικορέστης Χανιωτάκης
Χριστίνα Ψάλτη.


____________________________________
Θέατρο ΒΕΜΠΟ
Καρόλου 18, Πλατεία Καραϊσκάκη
(Σταθμός μετρό Μεταξουργείου)
Μεταξουργείο, Αθήνα

               

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)