Επεισόδια και αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς

Εχθές το μεσημέρι (Τετάρτη 20/12) η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους επιτίθενται σε συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά από το κτίριο. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Στην εν λόγω διαμαρτυρία έδωσε το «παρών» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της ΛΑΕ ο οποίος ανέφερε ότι με την τροπολογία αυτή «η Ελλάδα γυρίζει στους πιο σκοτεινούς χρόνους. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ θέλουν να γεμίσουν τις φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους πλέον. Θέλουν να επαναφέρουν με τον χειρότερο τρόπο τις πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις» και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται να τους περάσει». Ισχυρίστηκε δε ότι οι πλειστηριασμοί θα «ανατρέψουν την κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Facebook: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν χορήγησε προσωρινή αναστολή των πλειστηριασμών. Πανικόβλητη η Κυβέρνηση και ο υπόδικος και επίορκος Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Γ. Ρούσκας αναβάλλουν από μόνοι τους πλειστηριασμούς από τράπεζες και δημόσιο στα Ειρηνοδικεία» γράφει. Την ίδια ώρα, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι «συνεχίζουν τους παράνομους ηλεκτρονικούς και τακτικούς πλειστηριασμούς και ψάχνουν τρόπο για να τους νομιμοποιήσουν».


photo από την σελίδα
της κ. Κωνσταντοπούλου στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)