«Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές -Γιάννης Μόρτζος

> Παρασκευή 05/01/18 & Σάββατο 06/01/18 ώρα 09:15 μ.μ.
    Κυριακή 07/01/18 ώρα 7.15 μ.μ.

Γιάννης Μόρτζος -Γιούλη Ζήκου
Η ζωή και το έργο του κορυφαίου πολιτικού που άλλαξε τη ροή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας παρουσιάζεται στο θέατρο Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος. Το θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που κατέκτησε κοινό και κριτικούς την προηγούμενη χρονιά συνεχίζεται και φέτος για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Επί σκηνής ξετυλίγονται πτυχές της προσωπικότητας και της δράσης του εθνάρχη , από την κρητική επανάσταση , μέχρι τους βαλκανικούς πολέμους και τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο έως και τον θάνατό του, το 1936. Οι γυναίκες που αγάπησε, τα επιτεύγματα και τα λάθη των πολιτικών του επιλογών, οι νίκες και οι ήττες του υφαίνονται θεατρικά μέσα από τη σκηνοθετική γνώση και δεξιοτεχνία του Γιάννη Μόρτζου που υποδύεται τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Τον ρόλο της Ελενας Βενιζέλου ερμηνεύει η Γιούλη Ζήκου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιάννης Μόρτζος, που υπηρετεί το ελληνικό θέατρο πάνω από 50 χρόνια:
"Με το έργο αυτό πραγματώνεται μια  επιθυμία μου κι ένα όνειρο πολλών ετών. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος  αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης  ιστορίας μας. Κι ο δικός μου σκοπός είναι να αποδώσω τη ζωή και το έργο του με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα."

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά – κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Video – οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης
Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής

Παίζουν με σειρά εμφάνισης :

Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Νίκος Κανατάς, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ελεάννα Πουλίδα, Μανώλης Γεραπετρίτης, Εμμανουήλ Κεπέρης και  Τιτίκα Μαρίνου

Διάρκεια : 1 ώρα και 40 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια: 15, 10 και 7 ευρώ

Θέατρο Τέσσερις Εποχές -Γιάννης Μόρτζος
Μοσχονησίων 36 -Πλ. Αμερικής
Τηλ: 210.8812.289


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Εκθεση Τέχνης για το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα στα εγκαίνια της MegArt Gallery   
Με τη πρώτη έκθεση Τέχνης της νέας χρονιάς ALL TOGETHER (OΛΟI MAZI) οι Έλληνες & Ξένοι Δημιουργοί GFC θα εγκαινιάσουν το νέο λαμπρό χώρο τους megArt gallery στην Αθήνα, αγκαλιάζοντας για ακόμη μία φορά τα παιδιά του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος με πολυαναπηρία. Σε ένα απόλυτα φιλόξενο και φιλότεχνο περιβάλλον δεκάδες καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα φιλοτεχνήματά τους και θα μοιραστούν με το κοινό και τους προσκεκλημένους τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς. [...]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)