ΙΑΝΟΣ: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ -στίγμαΛόγου

> Τρίτη, 30 Ιανουαρίου στις 5:30 μ.μ.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, στο εργαστήρι βιβλίου του πολυχώρου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα) θα γίνει η εκδήλωση -ημερίδα “ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ”. Την εκδήλωση διοργανώνει το λογοτεχνικό blog στίγμα Λόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δημιουργία του.
Οκτώ σημεία του πλανήτη και δεκατρείς Έλληνες ποιητές που ζουν διεσπαρμένοι σε αυτά, με το βλέμμα τους πάντοτε στραμμένο στην Ελλάδα. Ενδιαφέροντα ερωτήματα τίθενται, όταν θελήσουμε να ανιχνεύσουμε την ποίησή τους: Πώς είναι να δημιουργεί κάποιος στην οικεία του γλώσσα ενώ ζει σε ένα ανοίκειο γλωσσικό περιβάλλον, τι είδους γέφυρα ή μονοπάτι επιστροφής δημιουργεί το να γράφει κάποιος στη μητρική του γλώσσα και τι θεματολογία γεννούν η λαχτάρα της επιστροφής στην πατρίδα και η δυσκολία της καθημερινότητας σε μια ξένη χώρα;

Συμμετέχουν οι: Μανώλης Αλυγιζάκης (Καναδάς), Δημήτρης Τρωαδίτης (Αυστραλία), Ελένη Γαλάνη, Ευτέρπη Κωσταρέλη και Γιώργος Λίλλης (Γερμανία), Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Χαρίλαος Νικολαΐδης, Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος και Νίκη Χαλκιαδάκη (Ην. Βασίλειο), Θεοφάνης Μελάς (Δανία), Κωστής Παπακόγκος (Σουηδία), Ηλίας Θ. Παππάς (Νορβηγία) και Αρίστη Τριανταφυλλίδου-Τρεντέλ (Γαλλία).
Προλογίζει με θέμα «Τι είναι διασπορά σήμερα» ο ποιητής Αντώνης Ζέρβας, που έζησε όλο τον ενεργό του βίο στις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)