Με λέξεις πιασμένες στην απόχη: ΚΑΤΑΦΥΓΗ


ΚΑΤΑΦΥΓΗ
24/2/2018 -γράφει η Ελένη Νέστορα


Τούτη η  λέξη βούιζε μες στο μυαλό μου αποβραδίς. Κοιμήθηκα στη σκιά της, στον ήλιο της ξύπνησα. Άνοιξα την πόρτα της, μέσα της κρύφτηκα, ανάσανα.  Αναρωτήθηκα, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όταν το μέσα μας λυγίζει, αποδυναμώνεται, φοβάται, διστάζει, έχει άραγε έναν τόπο καταφυγής; Κάπου που να νιώθει πως επιστρέφοντας θα πάρει δύναμη, κουράγιο, αντοχή και "χρώματα" για να βάψει την επόμενη μέρα; Πού "γυρίζει" άραγε κάποιος για επαναφόρτιση;


ΚΑΤΑΦΥΓΗ. Τούτη η  λέξη βούιζε μες στο μυαλό μου αποβραδίς. Κοιμήθηκα στη σκιά της, στον ήλιο της ξύπνησα. Άνοιξα την πόρτα της, μέσα της κρύφτηκα, ανάσανα.
Αναρωτήθηκα, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όταν το μέσα μας λυγίζει, αποδυναμώνεται, φοβάται, διστάζει, έχει άραγε έναν τόπο καταφυγής; Κάπου που να νιώθει πως επιστρέφοντας θα πάρει δύναμη, κουράγιο, αντοχή και "χρώματα" για να βάψει την επόμενη μέρα; Πού "γυρίζει" άραγε κάποιος για επαναφόρτιση;
Και ήρθαν στο μυαλό μου οι μουσικές, τα τραγούδια, τα βιβλία, τα ταξίδια, οι βόλτες, τα όνειρα και τόσα άλλα! Μα εκεί που σταμάτησα ήταν οι άνθρωποι. Όλοι αυτοί που τριγυρίζουν στη ζωή μας, στη σκέψη μας, στην καρδιά μας. Που μπορεί να είναι παρόντες ή απόντες, κοντά ή μακριά μας, κομμάτια μας ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Ήρθε μεμιάς στο μυαλό μου ένα ποίημα του Δημήτρη Γ. Βασιλειάδη, «Ο άνθρωπος», που λέει:

Τι να τα κάνεις
τα ολόγιομα φεγγάρια
και τα τόξα τα ουράνια;
Όταν ο άνθρωπος πέσει στη γη
εκείνο που θα τον σηκώσει
είναι μόνο
ένα ανθρώπινο χέρι.

Ένα χέρι, λοιπόν, είν’ αρκετό. Ένα χέρι που θα σου δοθεί άνευ όρων, δίχως ανταλλάγματα, δίχως θέλω, μου οφείλεις, μου χρωστάς. Ένα χέρι για να πιαστείς και να συνεχίσεις νιώθοντας τη ζεστασιά του να σου γιατρεύει τις πληγές ή, κι αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να σου λιγοστέψει, έστω κι ελάχιστα, τον μέσα πόνο. Να μειώσει τη μοναξιά, ν’ αυξήσει το μοίρασμα. Σήμερα που οι δίσεκτοι καιροί κλείνουν τον καθένα μας μέσα στο καβούκι του, το να’ σαι το καταφύγιο κάποιου, θαρρώ, μεγάλη πως είναι υπόθεση.
Έτσι, κρατώντας ένα φλιτζάνι ζεστό, μυρωδάτο καφέ, νιώθοντας τη ζεστασιά του στο χέρι μου, θ' αφήσω το μυαλό μου να ταξιδέψει στα "χέρια" που μου χαρίζουν την ευλογία της επαφής, της επαναφόρτισης και, γιατί όχι, της επανεκκίνησης!
Μοιάζει με άσκηση αισθήσεων και, πιστέψτε με, νιώθω ήδη σαν να κουρνιάζω στη ζεστή μασχάλη της αγκαλιάς τους.
Τους λέω καλημέρα και συνεχίζω…Σας άρεσε το άρθρο της κ. Ελένης Νέστορα;
.
.

||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως η αντιγραφή σε άλλα site και blog, αρκεί να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού (ΕΛΕΝΗ ΝΕΣΤΟΡΑ) και η πηγή: http://www.grafomichani.com |||


>  ακολουθήστε την Ελένη Νέστορα στο Facebook

.
Η κ. Ελένη Νέστορα με χαρά θα διαβάσει και θα απαντήσει στο μήνυμά σας ...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)