Πυξίδα: "Αλύγιστη πάλη"


Αλύγιστη πάλη

06/02/2018 -γράφει η Μαριλίνα ΤζελέπηΝύχτωσε. Ξανά. Η ροή του ανέμου καθορίζει τις πορείες που ξεκαθαρίζουν καθώς η μέρα σιγοτραγουδά χαμένη στον ορίζοντα μιας ακαθόριστης χρωματιστής αβύσσου που ανταμώνει τις σκέψεις. Βαδίζουμε στα μονοπάτια των αστεριών, δίχως να ξέρουμε γιατί. Οδηγούμενοι από τα πνεύματα των παρελθοντικών σκιών που ανακάτεψαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, σμιλεμένοι από τις προσμονές των μελλοντικών παραστάσεων που αναζητούν το τέλειο έργο, τον ιδανικό πρωταγωνιστή.

  Σωπαίνουμε, φωνάζουμε. Φωναχτές σιωπές, σιωπηρές φωνές. Δάκρυα θυμώνουν, χαμόγελα εναλλάσσονται με ορθάνοιχτα, έκπληκτα μάτια μπροστά στο απροσδόκητο, το ανελέητο χτύπημα του καταπέλτη που κατεδάφισε κάθε τι στο οποίο πιστέψαμε. Τρέχουμε να αποφύγουμε τα θραύσματα καθώς κομματιάζονται οι καρδιές. Μαζεύουμε τα θρύψαλα από τα μαγαρισμένα πεζοδρόμια και αναζητούμε οάσεις μακριά από τους αναστεναγμούς του βάναυσου παρελθόντος.
  Δεν είναι εύκολο. Αδύνατον η στεριά να ξαναγίνει θάλασσα, παρά μόνο σε ένα όνειρο που σε επισκέπτεται μόνο για να σε περιπαίξει στιγμιαία, να σου θυμίσει τι σε έφερε σε τούτη εδώ τη στιγμή. Να σε κάνει ν' αναρωτηθείς αν βλέπεις την αλήθεια ή απλά την πλάθεις μες το πολύπλοκα ακατέργαστο είναι σου.
  Κι όμως. Προχωράμε. Οι πυξίδες επιμένουν βίαια, ο μόνος δρόμος είναι η ανατολή του ποιητή. Βαδίζουμε προς τον ήλιο που ποτέ δεν ξέχασε να αναρριχηθεί από τα έγκατα των βουνών, εκεί που κάθε βράδι προσπαθεί η νύχτα μάταια να τον εξορίσει. Κι εκείνος κάνει υπομονή. Πέφτει, ξανασηκώνεται. Λάμπει. Πεισματάρης. Όπως η ζωή.
  Μηχανισμός επιβίωσης η προσμονή της επόμενης μέρας. Το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον. Και το παρόν χτυπά το σήμαντρο της ασήμαντης ύπαρξης, μεταμορφώνοντάς τη σε ένα μετακαθορισμένο αντικείμενο ελπίδας.
  Ρημάξου χτες, αναστέναξε σήμερα, χαμογέλασε αύριο. Ίσως προλαβαίνεις, ίσως όχι. Αλλά ελπίζεις ότι θα προλάβεις. Πριν να είναι αργά. Κι όταν ξεχνάς, θυμήσου αυτά που δεν έζησες ακόμη και αναζήτησε την πλώρη που δεν φάνηκε. Προτού σαλπάρει για πάντα στις αναπλάσεις των μύθων της ιστορίας που ακόμη γράφεται.​||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως η αντιγραφή σε άλλα site και blog, αρκεί να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού (ΜΑΡΙΛΙΝΑ ΤΖΕΛΕΠΗ) και η πηγή: http://www.grafomichani.com |||

>  ακολουθήστε την Μαριλίνα Τζελέπη στο facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)