Πυξίδα > "Δούρειος Ίππος"Δούρειος Ίππος

13/2/2018 -γράφει η Μαριλίνα Τζελέπη


γραφομηχανή, grafomhxanh, grafomichani, MARILINA, TZELEPH, PYXIDA,  ΜΑΡΙΛΙΝΑ, ΤΖΕΛΕΠΗ, ΠΥΞΙΔΑ, Δούρειος, Ίππος, χειρότερος, ουσία, κάστρο, τυχερός, Δεύτερη, ενθύμηση, μονοπάτι,

Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο εαυτός του. Λόγια σκληρά, που ζεματάνε το μυαλό. Που τρυπούν το πετσί σα γνώριμες λεπίδες. Από το συνάνθρωπο που θέλει το κακό σου μπορείς να προφυλαχτείς. Να πολεμήσεις, να τολμήσεις, να υποχωρήσεις. Να χάσεις, να νικήσεις. Να προχωρήσεις. Να μην τον ξαναδείς.

Τον εαυτό σου όμως? Πώς προφυλάσσεσαι από την ίδια σου την ουσία? Από το κάστρο που ο ίδιος έπλασες με φροντίδα, οχυρώνοντας (νομίζεις) την ψυχή σου ώστε να μη μπορεί κανείς να την κλέψει, να τη βεβηλώσει, να την καταπατήσει? Ο εχθρός εκ των έσω είναι ύπουλος. Χτυπάει όταν οι άμυνες ξεκουράζονται, ελέγχει την υποχθόνια πίκρα που βράζει στο καζάνι της αδικίας μιας ζωής που αξίζει περισσότερα, ψιθυρίζει λόγια και πράξεις τρέλας μόλις μυριστεί απελπισία.
Κι αν είσαι τυχερός, μια στιγμή δε θα γκρεμίσει το οικοδόμημα που επιμελήθηκες με πόνο και προσοχή τόσα χρόνια. Κι αν δεν είσαι τυχερός, θα μετανιώνεις άλλη μια ζωή για εκείνη τη φωνή που σε ώθησε να βγεις από τον εαυτό σου, να γίνεις κάποιος άλλος, κάποιος που πάντοτε κατέκρινες, εκείνος που ξηλώνει αντί να κεντά, που χτυπάει αντί να χαϊδεύει. Εκείνος που γρυλίζει αντί να μιλά.
Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο εαυτός του. Η ενθύμηση ξεθωριάζει αν δεν την καδρώσεις σε περίοπτη θέση μες το λαβύρινθο της καθημερινής σκέψης. Δεύτερη αναπνοή στην πρώτη ζωή, δευτέρα βήματα στο πρώτο μονοπάτι.


||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως η αντιγραφή σε άλλα site και blog, αρκεί να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού (ΜΑΡΙΛΙΝΑ ΤΖΕΛΕΠΗ) και η πηγή: http://www.grafomichani.com |||>  ακολουθήστε την Μαριλίνα Τζελέπη στο facebookΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)