Duets > Ο άλλος που αγγίξαμεΣήμερα στα Duets:
Olivia Bee, Εικόνα
​Έλενα Τουμαζή, Κείμενο
Μαρία Πανούτσου, Κείμενο
Ο άλλος που αγγίξαμε

Έλενα Τουμαζή και Μαρία Πανούτσου
- 19/3/2018 -


γραφομηχανή, Μαρία, Πανούτσου, Duets, Έλενα, Τουμαζή, Κείμενο, Ο, άλλος, που, αγγίξαμε
photo: Olivia BeeΤι κρατάμε από τον άλλον;/
Τις στιγμές που αγγίχτηκαν οι ψυχές μας /
ή τα σώματά μας /
ή και τα δύο ./
Aυτό κρατάμε./
Πέρα από την ιστορία του καθενός./
Τα ονόματα σ’αυτή την περιοχή δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία. /
Ο άλλος που αγγίξαμε /
μας κατοικεί για πάντα/
 έστω κι αν έχει φύγει./
Έστω κι αν δε μάθαμε ποτέ πώς έζησε.
 
(Έλενα)


Ένα δακτυλίδι  πέρασε στο χέρι της
Ήταν σιωπηλός όμοια  βουβός
Γεμάτος συναίσθημα που τον έπνιγε
Δεν κοίταζε  τα χέρια τους
Αγγιγμένα από τους ίδιους
 Γεμάτα με την ιστορία  τους
Χαίρονταν την  επαφή
Και  σιγανομιλούσαν σαν δυο πεταλούδες
Που ετοιμάζονται για το γαμήλιο 
Εναέριο σύντομο ταξίδι τους
Έτσι  σπαρταρούσαν  τα δυο χέρια
Εκείνη  δεν τολμούσε να ορθώσει λέξη 
Για να  μη χαθεί η στιγμή
Έκλεισε τα μάτια και αφέθηκε  στην επαφή των χεριών 
Το δαχτυλίδι ήταν ήδη στο χέρι της
Εκείνος τράβηξε τα δυο της χέρια κοντά του
Με μια απότομη κίνηση και τότε 
Είδε ένα εσωτερικό φως να την γεμίζει
Συνέχισε να έχει κλειστά τα μάτια
Θυμόταν την πρώτη φορά που  τον άγγιξε
Ήταν τα χέρια του και πάλι
 
(Μαρία)


______________________________________________

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  Έλενας Τουμαζή Ρεμπελίνας
 
Κατάγομαι απ’ την κατεχόμενη Αμμόχωστο όπου η Τουρκική εισβολή το 1974 , με βρήκε στην ακμή της νεότητάς μου. Αναζητώντας κατεύθυνση στη ζωή μου έκανα σταθμούς στη Γενεύη, την Αθήνα, την Βροκλάβα και το Παρίσι : Ψυχολογία ,μια γεύση από θέατρο ,ένα γοργό πέρασμα από τον Γκροτόφσκυ, σεμινάρια γυναικείας γραφής... Εξέδωσα κατά άνισα χρονικά διαστήματα τα βιβλία : 1. «Ο μικρός τυφλοπόντικας και ο ήλιος» , 1972 2. «Λειτουργία του νεκρού παρόντος» , 1974 (Ιούνιο) 3.«Τα σώματα της Χρυσόθεμης μετά τον δημόσιο αποκεφαλισμό της στα τέλη του 20ου αιώνα μ.Χ.», 1977 4.«Παραλλαγές για τη Γη» ,1981 5.«Ανάσες Αληθινού Ονόματος» , 2008 6.«Έρχου» (Κρατικό βραβείο ποίησης), 2011 7. και από κοινού με η Μόνα Σαββίδου -Θεοδούλου, το «Marginalia», 2015 8.Mετέφρασα επίσης στα Ελληνικά ένα σύντομο κείμενο της Antoinette Fouque το,«Il y a deux sexes». Εδώ και χρόνια ζω και γράφω στην πόλη που με υπόδεχτηκε ως πρόσφυγα , τη δεύτερή μου πατρίδα ,τη Λεμεσό.
 
 
 
 Olivia Bee  Από την ενότητα:  Love is The Purest Blue||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και από τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική ή άλλου είδους χρήση. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή σε άλλα site και blog. |||​>  ακολουθήστε την κ.Μαρία Πανούτσου στο facebook
Duets
Στον Ζυγό και  οι δύο  ή  ένα  παιχνίδι για δύο
Συνύπαρξη δυο ανθρώπων είναι δύσκολη. Ίσως η συνύπαρξη στο παιχνίδι, να γίνεται ευκολότερη. Η ιδέα των Duets "Στον Ζυγό και οι δύο ή ένα παιχνίδι για δύο"  μου γεννήθηκε όταν μια μέρα, σε ένα σχέδιο φίλου, θέλησα να "απαντήσω" με ένα  ποίημα και έτσι άρχισα να βλέπω  σχέδια, φωτογραφίες, και μικρά κείμενα ως αφορμή, ως μια ηχώ, μιας σκέψης, μιας αίσθησης του "άλλου", ένα παιχνίδι σχέσης με όσο γίνεται περισσότερη αθωότητα. Μια αθωότητα που κουβαλά την πονηριά του παιχνιδιού. Επιθυμητή συνύπαρξη στα Duets με υλικό που δημιουργείται ακριβώς για τη συνεργασία μας αυτή .
Ευχαριστώ τον Μάρκο Σαριμανώλη για τη θετική του αντιμετώπιση στην πρόταση μου και την πρόσκληση και έτσι αυτό το παιχνίδι, θα έχει τον χώρο του στην "Γραφομηχανή". Τα κείμενα που θα παρουσιάζονται και το υλικό, επιδιώκουμε το μεγαλύτερο μέρος  να είναι  πρωτοεμφανιζόμενο στην στήλη αυτή, μια και το παιχνίδι ζητά ακριβώς, μια άμεση και στο παρόν δημιουργία και συνεργασία, δύο ανθρώπων.
-Μαρία Πανούτσου
 

Tα Duets -Στον Ζυγό και  οι δύο ή  ένα  παιχνίδι για δύο: Σύλληψη  οργάνωση και εκτέλεση της Μαρίας Πανούτσου. Σε αποκλειστικότητα στην "Γραφομηχανή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)