DUETS: Ένα γράμμα χωρίς αποδέκτη

Duets
Στον Ζυγό και  οι δύο  ή  ένα  παιχνίδι για δύο

5/3/2018 -γράφει η Μαρία Πανούτσου

photo: Olivia Bee

everything must change
​nothing stays the same
everyone will change
no one, no one stays the same

the young become the old
and mysteries do unfold
for that's the way of time
no one, and nothing goes unchanged

George BensonDuets
Στον Ζυγό και  οι δύο  ή  ένα  παιχνίδι για δύο

Συνύπαρξη δυο  ανθρώπων είναι δύσκολη. Ίσως η συνύπαρξη στο παιχνίδι, να  γίνεται ευκολότερη. Η ιδέα  των  Duets   "Στον Ζυγό και οι δύο ή ένα παιχνίδι για δύο"  μου γεννήθηκε όταν μια μέρα, σε ένα σχέδιο φίλου, θέλησα να "απαντήσω" με ένα  ποίημα και έτσι άρχισα να βλέπω  σχέδια, φωτογραφίες, και μικρά κείμενα ως αφορμή, ως μια ηχώ,  μιας σκέψης, μιας αίσθησης του "άλλου", ένα παιχνίδι σχέσης με όσο γίνεται περισσότερη αθωότητα. Μια αθωότητα που κουβαλά  την πονηριά του παιχνιδιού. Επιθυμητή συνύπαρξη στα Duets με υλικό που  δημιουργείται ακριβώς για τη συνεργασία μας αυτή .
Ευχαριστώ τον  Μάρκο Σαριμανώλη για τη θετική του αντιμετώπιση στην πρόταση μου και την πρόσκληση και έτσι αυτό το παιχνίδι, θα έχει τον χώρο του στην "Γραφομηχανή". Τα κείμενα που θα  παρουσιάζονται και το υλικό, επιδιώκουμε το μεγαλύτερο μέρος  να είναι  πρωτοεμφανιζόμενο  στην στήλη αυτή, μια και το παιχνίδι ζητά ακριβώς, μια άμεση και στο παρόν δημιουργία και συνεργασία, δύο ανθρώπων.
-Μαρία Πανούτσου

Tα Duets -Στον Ζυγό και  οι δύο ή  ένα  παιχνίδι για δύο: Σύλληψη  οργάνωση και εκτέλεση της Μαρίας Πανούτσου. Σε αποκλειστικότητα στην "Γραφομηχανή".

Ένα γράμμα χωρίς αποδέκτηΤο ταξίδι μας τελειώνει εδώ. Η Χρυσόσκονη που με ράντισες χάθηκε μαζί με τον αέρα που κουβαλούσε σκόνη πυκνή, που έκοβε κάθε ανάσα. Έσβησαν  τα σημάδια της από το  κορμί μου και λέξεις χαράς, απομακρύνονται.  Η ώρα του αποχαιρετισμού έφτασε. Ένα κουκούλι από  διάφανο ιστό, ήταν η αγάπη μας. Ένας πόθος  για ζωή  και μια  σειρά από όνειρα. Το κάθε όνειρο είχε ένα τοπίο διαφορετικό. Πήρες εσύ το μήνυμα μου, από τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων πάνω στην γη.  Και ανταποκρίθηκες στο κάλεσμα μου. Ήταν η ψυχή μου που  σε καλούσε. Που άρθρωνε σαν ένα παιδί που μαθαίνει να μιλά και έλεγε συλλαβιστά  β ο ή θ ε ι α,  στο κενό.  Ούτε εγώ η ίδια το γνώριζα μη με μαλώσεις. Δεν ήξερα όλα τα πράγματα της ψυχής και του κορμιού. Άγνοια, την γνωρίζεις αυτή την λέξη; Δεν ήξερα  ότι  μόνο  η ψυχή  μου ήταν θηλυκιά και η καρδιά μου αγοριού. Δεν ήθελα να σε ξεγελάσω. Και όμως  σε  καλούσε  ένα αγόρι.  Με  προσφωνούσαν συχνά αγοροκόριτσο, δεν ξέρω ίσως γιατί ήθελα να παίζω τους κλέφτες και αστυνόμους. Μα ναι, γιατί η καρδιά ήταν  καρδιά ενός αγοριού  έτσι  ηρωικά που χτυπούσε  ο ρυθμός της και ντροπαλά. Δεν ήξερα για χρόνια ποιανού καρδιά μου φύτευσαν μέχρι που έφτασες εσύ. Μα τώρα το ταξίδι  μας  τελειώνει και  ένας ουρανός καταγάλανος,  καθαρός σκεπάζει την θλίψη  μας. Εσύ ένα αγόρι και εγώ  με μια καρδιά αγοριού.
 
Αλέξης  Γεωργαντάς, εικόνα -κείμενο
Μαρία Πανούτσου,  κείμενο
 
 
 
Olivia Bee.  Olivia Bolles   Απρίλιος 5, 1994  είναι Αμερικανίδα φωτογράφος. http://oliviabee.com  
 
Ο Αλέξης Γεωργαντάς έχει κάνει σπουδές πάνω στην εικονογράφηση, σκιτσογραφία και γραφιστική. Παρακολούθησε σεμινάρια κίνησης λόγου κ έκφρασης στο θέατρο των αλλαγών. Είναι κάτοχος 2 βαθμού ρέικι. Γνωρίζει την τέχνη του Thai μασάζ. Αγαπά την απλότητα και πιστεύει σε αυτό που δεν μπορούν να δουν τα μάτια. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
​​||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και από τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική ή άλλου είδους χρήση. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή σε άλλα site και blog. |||

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)