Με λέξεις πιασμένες στην απόχη > "ENTER"

ENTER
3/3/2018 -γράφει η Ελένη Νέστορα


γραφομηχανή, με, λέξεις, πιασμένες, στην, απόχη, enter, για, μια, άλλη, ζωή, κάθε, φορά, εισβολή, εισαγωγή, διάτρηση, ένωση, μοίρασμα, θέλουμε, όλα, τίποτα,​Enter: μια λέξη για μιαν «άλλη» ζωή;
  Πολλές φορές μ’ έχει απασχολήσει τούτη η μικρή λεξούλα με τις πολλαπλές έννοιες – τρόμαξα όταν άνοιξα το ξενόγλωσσο λεξικό!
Αυτήν που πατάμε κάθε φορά που θέλουμε να πετύχουμε τι:
  • την εισβολή (to come or go in or into)
  • την εισαγωγή (to put in or insert)
  • την διάτρηση – διείσδυση (to penetrate or pierce)
  • την ένωση (to become a member of , join) 
  • το μοίρασμα (to share in ) ……. ;
  Θέλουμε να μπούμε πού; Στο μυαλό του άλλου, στην καρδιά του άλλου, στον κόσμο του άλλου, στη σκέψη του άλλου ή όλα τούτα γίνονται για να μπούμε πιο βαθιά μέσα στον δικό μας; Σ’ αυτόν απ’ τον οποίο η καθημερινότητα μάς απομακρύνει όλο και περισσότερο και φοβόμαστε πολλές φορές να τον αγγίξουμε; Σ’ αυτόν που δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να ξορκίσουμε τα φαντάσματά του παρά αν τα μοιραστούμε έστω και με κάποιους χωρίς πρόσωπο; Είναι ευκολότερο, φαίνεται, να τα «εισάγουμε» στον απύθμενο ουρανό του διαδικτύου και να ταξιδέψουμε μαζί τους στο σκοτεινό πεδίο του χαοτικού διαδικτυακού σύμπαντος. Αυτού που κρύβει άπειρα σκουπίδια μα, ενίοτε, και πολύτιμους λίθους.
  Θέλουμε να ενωθούμε με ποιον ή με ποιους; Με αυτούς που λείπουν απ’ τη ζωή μας, με αυτούς που δεν έχουν λόγο στην καθημερινότητά μας, γι’ αυτό μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς, με όσους θα θέλαμε να υπάρχουν στη ζωή μας μα δεν καταφέραμε να τους έχουμε; Και, τελικά, τούτη η ένωση είναι ουσιαστική, εικονική, μήπως αφόρητα απρόσωπη και τελικά ανεπιτυχής; Κι άραγε πώς ενώνεσαι με κάποιον χωρίς την επαφή, χωρίς τη ζεστασιά ενός αγγίγματος, μιας ανάσας, ενός γέλιου που θα σου γαργαλήσει τ’ αυτιά και την ψυχή, ενός λυγμού που θα ξεχυθεί καυτός σα λάβα που θα σε καίει και θα σε ψήνει για καιρό;
  Σίγουρα όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Διαφορετικό για τον καθένα παρά την φαινομενικά κοινή αφετηρία και πρόθεση. Κι ερχόμαστε όλοι και «καταθέτουμε» κομμάτια και θρύψαλα του εαυτού μας, σκέψεις, συναισθήματα, απλές οδηγίες κι ακριβούς προβληματισμούς μέσα σ’ έναν αλλιώτικο κόσμο, όπου όλα μοιάζουν να μηδενίζονται: οι αποστάσεις, ο χρόνος, η αίσθησή του καθώς εγκλωβίζεται μέσα στις εικόνες και τους ήχους που έρχονται «κονσερβαρισμένες» κοντά μας αντί να είμαστε χυμένοι στις εξοχές να τις συλλέγουμε με ευλάβεια και υπομονή. Αντί να κρατάμε το χέρι του αγαπημένου, του παιδιού μας, του φίλου μας. Αντί ν’ ακούμε το τραγούδι του ανέμου, της βροχής, της θάλασσας . Αντί να συνειδητοποιούμε γι’ άλλη μια φορά τη μικρότητά μας μέσα στο μεγαλείο τούτου του απέραντου κόσμου και ταυτόχρονα πεπερασμένου - μια στρόγγυλη μπάλα η γη μας - μα όχι του σύμπαντος που τη φιλοξενεί!
  Κοίτα να δεις τώρα! Σε λίγο πάλι enter θα πατήσω! Θα μοιραστώ τις σκέψεις μου, θα τις στείλω να ενωθούν μαζί σας, να «εισβάλλουν» στο πρωινό σας και θα εύχομαι να μην τις εκθέσω ανεπανόρθωτα στο κενό .
  Σκέφτομαι όμως πως πίσω από την «επώνυμη» ανωνυμία των «φίλων» του διαδικτύου υπάρχουν και κάποιοι φίλοι καρδιάς, συμμετέχοντες κι όχι παρατηρητές, που σίγουρα δεν περίμεναν να με γνωρίσουν εδώ, μα έχουμε μοιραστεί με το enter της ψυχής μας, καιρό τώρα, τα «μέσα» και τα «έξω», τ’ ακριβά και τα μονάκριβα, τα «λίγα» μα και τα «πολλά».
  Μέρα που ’ναι, θα τους καλημερίσω πρώτους - επιτρέψτε μου την προτεραιότητα! Βλέπετε αυτοί δεν φοβούνται να ενωθούν, να εισβάλλουν, να διεισδύσουν, να μοιραστούν το «όλα» και το «τίποτά» μου…||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως η αντιγραφή σε άλλα site και blog, αρκεί να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού (ΕΛΕΝΗ ΝΕΣΤΟΡΑ) και η πηγή: http://www.grafomichani.com |||


>  ακολουθήστε την Ελένη Νέστορα στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)