Με λέξεις πιασμένες στην απόχη > "ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΠΟΣ"ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΠΟΣ

17/3/2018 -γράφει η Ελένη ΝέστοραΈνα πρόσωπο είναι ένα τοπίο. Με τις ανατολές και τις δύσεις του. Τις καλές μέρες του να το φωτίζουν και τις δύσκολες να το...
Ένα πρόσωπο είναι ένα τοπίο. Με τις ανατολές και τις δύσεις του. Τις καλές μέρες του να το φωτίζουν και τις δύσκολες να το καταπίνουν. Έχει τους ήλιους του να το ζεσταίνουν και τα φεγγάρια του να το μισοφωτίζουν ή να το κρύβουν ολότελα. Και τι να πω για τις εποχές του. Την άνοιξη και το καλοκαίρι του, το φθινόπωρο και το χειμώνα του! Ανθίζει, λουλουδίζει, μαραίνεται, σβήνει! Έρμαιο της ζωντανής του ψυχής παραλλάσσεται στα χέρια του χρόνου,  του επιδέξιου τούτου καλλιτέχνη, που κινεί τα νήματα με μαεστρία ταχυδακτυλουργού. 

Ένα πρόσωπο είναι ένας χάρτης που απλώνεται εμπρός μας προς χαρτογράφηση. Έχει τις λίμνες των υγρών του ματιών. Σε τι καταδύσεις μας καλούν ενίοτε στους σκοτεινούς βυθούς τους! Ένα στόμα έχει, μια μικρή σκοτεινή σπηλιά, που τρέμοντας φορές φορές προσδοκούμε αγωνιωδώς να ανακαλύψουμε! Ω, κι εκείνοι οι λόφοι των φωτεινών παρειών του, λιβάδια για ν' απλώσουμε το χάδι μας, να στεγνώσουμε το φιλί μας. Στα μικρά άλση των φρυδιών ξαποσταίνουμε σαν το βλέμμα τρέξει να κρυφτεί στων βλεφαρίδων τη γραμμή ως πεταρίζουν. Στα ρυάκια των ρυτίδων του καθρεφτίζονται τα παιδικά μας χρόνια, τα ενήλικα σφάλματά μας κι ό,τι απόμεινε ανεκπλήρωτο. 

Ένα πρόσωπο είναι ένας καθρέφτης που,  θολωμένος από τον έρωτα ενίοτε, μας παρασύρει σε ψευδαισθήσεις. Θαρρούμε πως πάνω του μπορεί να καθρεφτιστεί ένας αγαπημένος, μια αγαπημένη. Τα μάτια μας να βλέπουν σαν τα δικά του, τα χείλη μας να φιλούν σαν τα δικά του και το στόμα μας να μιλά σαν το δικό του. Κι είναι τότε, θαρρώ, που ο καθρέφτης μας μας εκδικείται, γιατί μετατρέπουμε έτσι τον χάρτη του ολόδικού μας τοπίου σε μάσκα, γιατί προδίδουμε τη μοναδικότητά του, τον ξεχωριστό τρόπο του καθενός μας να υπάρχει και να ζει.

Τελικά αναρωτιέμαι. Η κακιά μητριά της Χιονάτης μήπως το' χε καταλάβει;||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως η αντιγραφή σε άλλα site και blog, αρκεί να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού (ΕΛΕΝΗ ΝΕΣΤΟΡΑ) και η πηγή: http://www.grafomichani.com |||


>  ακολουθήστε την Ελένη Νέστορα στο FacebookΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)