Πυξίδα > "Χάρτινη περιπλάνηση"Χάρτινη περιπλάνηση

13/3/2018 -γράφει η Μαριλίνα Τζελέπηγραφομηχανή, Πυξίδα, Μαριλίνα, Τζελέπη, Χάρτινη, περιπλάνηση, Χάνομαι, στις, σελίδες, ενός, κιτρινισμένου, βιβλίου, χίμαιρα, χλωμού, κόσμουΧάνομαι μες τις σελίδες ενός κιτρινισμένου βιβλίου, ξεχασμένου από τη χίμαιρα του βιαστικού, χλωμού κόσμου. Περπατώ μες τις λέξεις που κάποτε σημάδεψαν μια γενιά ελπίδων για μια καλύτερη όψη του αύριο, μέσα στο τότε γλυκύτερο σήμερα.

Ονειρεύομαι μες τις γραμμές που γράφτηκαν με κόπο και λεπίδες κοφτερές, χαράσσοντας το όνομα ενός παραμυθιού αλησμόνητου στο σκονισμένο μέλλον.

Αναζητώ τη μυρωδιά του χαροκαμμένου βιβλίου, που κόπιασε να παραμείνει ανοιχτό όταν όλα εκείνα που μας θύμιζαν ζωή έκλεισαν κλαίγοντας, καθώς το αύριο σμιλεύτηκε από την αδιαφορία.

Καθώς περνώ το δάχτυλό μου πάνω από το μελάνι που δε χύθηκε μάταια, τα μάτια ενστερνίζονται τα συναισθήματα εκείνου που τόλμησε να υμνήσει τα ανείπωτα από άλλους μυστικά.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Ζει μέσ’από τις πνοές μας, κι εκείνο το κιτρινισμένο βιβλίο με τα τσακισμένα φύλλα ταξιδεύει στο χρόνο διαλαλώντας λόγια, χρόνια, σιωπές κι ένα καλύτερο αύριο.
||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως η αντιγραφή σε άλλα site και blog, αρκεί να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού (ΜΑΡΙΛΙΝΑ ΤΖΕΛΕΠΗ) και η πηγή: http://www.grafomichani.com |||

>  ακολουθήστε την Μαριλίνα Τζελέπη στο facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)