Πυξίδα > "​Οι υποτακτικοί και οι μοίρες"

20/3/2018 -γράφει η Μαριλίνα Τζελέπη

γραφομηχανή, Πυξίδα, Μαριλίνα, Τζελέπη, Υποτακτικοί, που, κρύβονται, πίσω, από, σκιές, υποτιθέμενων, μεγαλείων, βρίσκονται, στον, κόσμο, οι, ίδιοι, έπλασαν, Ψυχές, χαμένες, στους, ορίζοντες, δεν, τους, χωρούν, όχι, γιατί, είναι, μεγάλοι, μα, μικροί, Ο,

Υποτακτικοί, που κρύβονται πίσω από σκιές υποτιθέμενων μεγαλείων που βρίσκονται στον κόσμο που οι ίδιοι έπλασαν. Ψυχές χαμένες στους ορίζοντες που δεν τους χωρούν, όχι γιατί είναι μεγάλοι, μα γιατί είναι μικροί. Ο στόχος ένας, να γκρεμίζουν ότι χτίζεται με κόπο και υπομονή. Νομίζουν. 

Η ψυχή του υποτακτικού δεν είναι ποτέ ολόκληρη. Δεν είχε ποτέ υπόσταση δική της δίχως ένα στήριγμα, το οποίο όμως κινεί νήματα υφασμένα με δηλητήριο και πικρία. Κάποιος προσπαθεί να ζήσει μέσω άλλου. Να φανεί καλύτερος, να ποδοπατήσει το οικοδόμημα που ο ίδιος κάποτε επιθυμούσε να χτίσει. Να μη χάσει τις ευκαιρίες που ίσως είχε, ίσως δεν είχε ποτέ, ίσως τις ισοπέδωσε όπως ισοπεδώνονται όλα προς χάριν των εγωισμών και των δραμάτων. Ζεις, αναπνέεις δίχως το μυαλό να παρασύρεται σε μονοπάτια “εύκολα”, όπου το κακό των άλλων είναι μονόδρομος; Το δύσκολο είναι να αναπνεύσεις και να ζήσεις χωρίς αυτή τη μάσκα οξυγόνου. 

Το δύσκολο είναι να υπάρξεις ανεξάρτητα από τον κόσμο που σε περιβάλλει, να νιώσεις την αξία της δικής σου υπόστασης, να χτίσεις ένα περίβλημα που δε μπορεί κανείς να διαπεράσει. Να διαφυλάξεις την ψυχή σου από τους ρύπους της καθημερινής τριβής, από τις αλητείες των αέναων επιθέσεων, από τις απατηλές, πλαστά κατακτημένες βουνοκορφές. 

Υποτακτικοί, που αναζητούν λιμάνια απόγνωσης, δίχως αξία κι έργο. Που αρνούνται να τραντάξουν τα θεμέλια του κόσμου με λογισμό και μ’όνειρο, παρά μόνο με αντίδραση και παγωνιά. 

Οι μοίρες κρύβονται στα βήματά τους, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. 

Σκισμένα κατάρτια ενθυμούνται σκυφτά
τις λαμπρότερες εποχές 
όπου έφεραν υπερήφανα σημαίες ελπίδας
που όμως χάθηκαν μέσα στις αμμουδιές 
μιας καλύτερης γενιάς, ενός γενναιότερου αντιπάλου. 

ΜΤ

.
.
Σας άρεσε το άρθρο της κ.Μαριλίνας Τζελέπη;
.
.
.
.
Η κ.Μαριλίνα Τζελέπη, με χαρά θα διαβάσει και θα απαντήσει στα μηνύματά σας...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)