Ο Αγιώτατος Έρως > Ὀμπρὸς νὰν τὴ δεχτεῖτε

Ομπρός ναν τη δεχτείτε

  5/4/2018 -γράφει η Μαρία ΠανούτσουΆνοιξη

Ἐδῶναι, ἐδῶναι, ἐπλάκωσε.
Γυναῖκες μαζωχτεῖτε.
Ὀμπρός, συναπαντῆστε τη
Ὀμπρὸς νὰν τὴ δεχτεῖτε.

Νά, νἄρχεται ἡ γλυκιὰ Ἄνοιξη
Λουλουδοστολισμένη,
Ἀπάνου σ᾿ ἕνα γαΐδαρο
Ἀντρίκια καθισμένη.

Κι ὀπίσωθέ της τρέχουνε
Κοπάδια γκαριστάδες,
Ὅλοι ζουρλοὶ ἀπὸ τὸ αἴσθημα,
Ὅλοι ζεστοὶ ἐραστάδες.


​Ανδρέας Λασκαράτοςγραφομηχανή, Ο, Αγιώτατος, Έρως, Μαρία, Πανούτσου,
Σχέδιο Iris de Mouy
(από το  βιβλίο Les inseparables Iris de Mouy (Illustration) Colas Gutman (Auteur)) Ερωτικός Λόγος "100 και ένα ερωτικά ποιήματα" 
  Ερωτική ανέκδοτη ποίηση της Μαρίας Πανούτσου και όχι μόνο
 

   Παπαρούνα χαρωπή
οι διαβάτες που διαβαίνουν
    σ’ αγαπούν αλλά σωπαίνουν
      και κανένας δεν θα σου πει….
                                          Αττίκ

"Ο Αγιώτατος Έρως" σήμερα φιλοξενεί δυο ερωτικά ποιήματα
του ποιητή
Αλέξανδρου Αραμπατζή​ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

Φορτώσου το κορμί σου σαν τραυματιοφορέας και απίθωσέ το απαλά στην πράσινη χλόη/ το είδωλό σου θα σωθεί όταν κάνεις έρωτα πες/ όταν κάνεις έρωτα πες/ στην παραζάλη της στιγμής που θα λαβώσει την πικρή αδημονία/ τη δεινή αδημονία που γεννάει το σαράκι της μοναξιάς/ όταν ξεχύνεται μέσα σου ο πόθος της πυρανάλωσης απλώσου πάνω στην σταυρική υπερέκταση των αισθήσεων και μοίρασε την ερωτική υπεραιμία της libido / μοίρασε την ερωτική υπεραιμία της libido σ΄ όλα τα φεγγάρια της υφηλίου που ο έρωτας τάχει υποκλέψει/ να είσαι εκεί με όλους τους πόρους ανοικτούς και φύτεψε το ερυθρόδερμο βέλος στην ακτίνα του χρόνου που λυγίζει ανάμεσα στην έκσταση και στο πάθος σαν ασημένια λυγαριά/ άντλησε τον χυμό του μήλου, του βερίκοκου, του ροδάκινου και ράντισε τ΄ αχόρταγα χείλη με την φιληδονία του πυρετού/ το είδωλό σου θα σωθεί όταν κάνεις έρωτα πες / όταν κάνεις έρωτα πες/ στην πράσινη χλόη με όλους τους πόρους ανοικτούς/ με όλους τους πόρους ανοικτούς/ στο κάλεσμα της λιωμένης στο κόκκινο αίμα λάβας της αβύσσου/ της λιωμένης στο κόκκινο αίμα της αβύσσου παράφορης παράφορης παράφορης παράφορης ηδονής
 
 
 
ΕΥΦΛΕΚΤΗ ΣΥΖΥΓΙΑ
 
Ποθώ να σε φιλήσω στο στόμα Να σε φιλήσω στα ξαναμμένα χείλη Όταν τα άστρα καμώνονται πως κοιτάζουν αλλού Εγώ να μουδιάζω από γλυκιά αναμονή Να μουδιάζω Από την υφάλμυρη γεύση της βουνίσιας μελωδίας Είσαι τόσο όμορφη και τόσο φωτεινή Που πέτυχες να καταργήσεις το σκοτάδι Είσαι τόσο όμορφη και τόσο φωτεινή Που τ΄ αστέρια ντρέπονται να γδυθούν το βράδυ Ποθώ να σε φιλήσω στα κατακόκκινα χείλη Ποθώ να ηλεκτρισθώ από τη αστρική σου σαγήνη Να εξατμισθώ στην ανάσα σου σαν ιερός όρκος Ποθώ να σου δώσω το τέλειο φιλί Η μοναξιά βλέπεις καίει το λαιμό μου σαν καυτή λαβίδα Κι ο καπνός του τσιγάρου σου τον λαιμό μου τον τρελαίνει Αλλά ξέρω πως όταν ακουμπήσω με τα χείλη μου τα χείλη σου Το σύμπαν θα λιώσει στον πιο ηδονικό σπασμό Βλέπω στα μάτια σου την ομορφιά του κόσμου ΄Ορθρος και απαλή γαλήνη Ταπείνωση και προσευχή στον δυνατό πόνο Βλέπω στα μάτια σου Την ομορφιά και τον δυνατό πόνο Είσαι η καρτ ποστάλ της Μεσογείου Λουσμένη στο προκατακλυσμιαίο γαλάζιο Αφρισμένη μαινάδα χαραγμένη σε μυθικό μπρούντζο Είσαι η διάφανη αέρινη δίνη που αέναα ποθώ Με μπούκλες από άχυρο σε ηλιακό φασματογράφο Σε καλώ στην άλλη άκρη της γραμμής να μου μιλήσεις Για καρδιοχτύπια, ιλίγγους, μυστικά και μικροεξάψεις Σε καλώ στον μικρό γήινο προσωπικό μου ουρανό Να χαράξεις έναν κύκλο γύρω μου με θαύματα και θυσίες  
……


[Copyright ©  Μαρία  Σκουλαρίκου-Πανούτσου]
«ο αγιώτατος έρως και άλλα τινά»  
Ρapaver rhoeas*Ανδρέας Λασκαράτος (1 Μαΐου 1811-24 Ιουλίου 1901) ήταν σατιρικός ποιητής και πεζογράφος από την Κεφαλλονιά. Αφορίστηκε από την Εκκλησία εξ΄ αιτίας των σατιρικών βελών του κατά των κληρικών. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο Αλέξανδρος Αραμπατζής γεννήθηκε στη Δράμα το 1961. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Λογοτεχνικά και κριτικά κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά (ΔΙΑΒΑΖΩ, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ, ΛΕΞΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ.λ.π.). ΄Εχει εκδώσει τις ακόλουθες συλλογές διηγημάτων: Η Ανταρσία της Μουστάρδας, Μανδραγόρας, 2000 Ο Χορός του σφυροδρέπανου, Μανδραγόρας, 2005 Επίσης έχει εκδώσει τις ακόλουθες ποιητικές συλλογές : Η αλύπητη συμμετρία των διχασμών, Μανδραγόρας, 1996 Το μανιφέστο της κοινής συμφοράς, Μανδραγόρας, 1998 Δύο δρυοκολάπτες δραπετεύουν από το δρυοκολαπτεκκολλαπτήριο, Μανδραγόρας, 2002 Περί υψηλής ραπτικής καταιγίδων και καρφιών στα φέρετρα, Μανδραγόρας, 2005 Μεγαλιθικές Μπαλάντες, Τυπωθήτω, 2011 Ποιήματα μικρόσωμα άσωτα και φαντασμένα στα όρια του πολίτικαλ κορέκτ, γραμμένο μαζί με τον Κώστα Κρεμμύδα, Μανδραγόρας,2014
 

 
Iris  de  Mouy   Γαλλίδα Σχεδιάστρια ​  >  http://www.irisdemouy.com/about||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και από τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική ή άλλου είδους χρήση. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή σε άλλα site και blog. |||Δυο λόγια... 
Θα ήθελα να  γράψω δυο λόγια για το σκεπτικό της παρουσίασης στην ιστοσελίδα "γραφομηχανή", με τον  τίτλο  «Ο Αγιώτατος Έρως και άλλα τινά» κάθε Πέμπτη, ποίηση που θεωρώ επαναστατική.
 
Η ερωτική ποίηση που πραγματεύεται την φυσική κατάσταση που προκύπτει αθέλητα στους ανθρώπους και τους βγάζει για λίγο ή για πολύ, από τον δρόμο που έχουν χαράξει, είναι μια πράξη που έχει όλα τα στοιχεία μιας επανάστασης, μιας προσωπικής  επανάστασης, που είναι και η πιο ουσιαστική. Ο έρωτας, αφορμή για αλλαγή και αμφισβήτηση συθέμελα του εαυτού μας και των αρχών μας, έρχεται ολόδροσος να μας οδηγήσει σε όχι και τόσο δροσερές και ευχάριστες ψυχικές καταστάσεις. Η ποίηση κατ΄ εξοχήν ερωτική, ακόμη και όταν δεν φαίνεται στο πρώτο πλάνο της γραφής, μας ανοίγει ορίζοντες για να έρθουμε πιο κοντά στο ‘πρόσωπο’ του ανθρώπου που δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουμε με άλλο τρόπο.
Η επιλογή μου να αναρτώ και να σας παρουσιάζω δική μου αλλά και άλλων ποιητών που αγαπώ, ερωτική ποίηση, έχει αυτόν το σκοπό, μια βαθύτερη γνωριμία με τον εαυτό μας και με τον συνάνθρωπο μας. Στην σελίδα με τον πρώτο τίτλο   « Ο Αγιώτατος Έρως και άλλα τινά» και με τον δεύτερο τίτλο Papaver rhoeas* κάνει έναρξη την 22/2/2018. 
Ευχαριστούμε την Ιστοσελίδα  ‘Γραφομηχανή’ και όλους τους συνεργάτες για την κοινή μας πορεία, σε κάτι γοητευτικό, από εδώ και στο εξής. 
 
Μαρία Πανούτσου
*(Μήκων η ροιάς)


>  ακολουθήστε την Μαρία Πανούτσου στο Facebook


.
.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)