Με λέξεις πιασμένες στην απόχη > "Έρωτας"

14/2/2018 -γράφει η Ελένη Νέστορα


14/2/2018 -γράφει η Ελένη Νέστορα
  Λόγω της ημέρας…
  Έρωτας! Τι λέξη κι αυτή! Πάνω της σκόνταψε η μέρα. Ψαράκι που σπαρταρά στην απόχη μου γυρεύοντας τη θάλασσα, λευκή πεταλούδα που αγωνίζεται να λευτερωθεί, ν’ αξιωθεί το χάδι του ανέμου.
  Απ’ το πρωί σήμερα, το μεγαλειώδες τούτο συναίσθημα, με καλούν να το εγκλωβίσω μέσα σε χνουδωτές κόκκινες καρδούλες, λουλουδάκια, αρκουδάκια, σοκολατάκια, και λογής λογής  –άκια και να το ρίξω βορά στο βωμό του καταναλωτισμού. Πώς να μη νιώσω την ανάγκη να υπερασπιστώ την καθαρότητά του, την αυθεντικότητά του, τη ζωογόνο καθημερινή ύπαρξή του;


Πιστεύω, βλέπετε, σ' έναν έρωτα που εξυψώνει μα και καταβαραθρώνει ενίοτε, που δομεί μα και αποδομεί τον μέσα κόσμο, και όχι μόνο, που σε κάνει ποιητή, τραγουδιστή, ζωγράφο… καλλιτέχνη, ενώ δεν είσαι τίποτε απ’ όλ’ αυτά, που σου δίνει φτερά και κουτουλάς στα σύννεφα μα, τις περισσότερες φορές καθώς φαίνεται, στους τοίχους, που σου κάνει φλαμπέ την καρδιά κι εσύ το ευχαριστιέσαι, που σε ψήνει, σε τσουρουφλίζει, σε κατακαίει κι εσύ γυρνάς κι απ' την άλλη σαν τον Αθανάσιο Διάκο στη σούβλα, που σε βοηθά να ανακαλύπτεις την πραγματική έννοια της λέξης ρίσκο, χωρίς να χρειαστεί να τρέξεις με 200 στην Εθνική, που σε κάνει - στην τελική - να ζεις, βρε αδερφέ, χωρίς να νοιάζεσαι για το αύριο.
  Αυτόν τον άγιο έρωτα, τον διψασμένο για τρυφερότητα, τον πεινασμένο για μοίρασμα ψυχής και σώματος, τον επαίτη που ζητά κι απ’ το υστέρημά σου, τον άρχοντα που άκληρος ρισκάρει να μείνει για ένα φιλί, τον αέναα μετακινούμενο από το τίποτα στα πάντα και πίσω στην αρχή, τον ανεξερεύνητο αιώνες τώρα, τον ζωοδότη … αυτόν υπερασπίζομαι!
  Λεύτερο τον θέλω να τριγυρίζει στις ρούγες, γυμνό από φτιασίδια και φλύαρες πολυχρωμίες, πρόσφυγα να ζητά τόπο να ριζώσει, ανυπεράσπιστο να κονταροχτυπιέται με ανεμόμυλους, να κατοικεί ψυχές, να καταλύει σώματα, κορφές να κατακτά, τείχη να γκρεμίζει, να ονειροπλάθει κι αν καταφέρει κάποτε να σμίξει με την αγάπη, ν’ αξιώνεται την αθανασία!


.
Σας άρεσε το άρθρο της κ. Ελένης Νέστορα;
.
.
.
Η κ. Ελένη Νέστορα με χαρά θα διαβάσει και θα απαντήσει στα μηνύματά σας...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)