DUETS > «Εικόνα πρώτη- Δεύτερη και Τρίτη, ή σε ύφος πιο προσωπικό»


Duets
Στον Ζυγό και  οι δύο ή  ένα  παιχνίδι για δύο
Μικρό Flash Back


Η ιδέα  των  DUETS με κυνηγάει από  το 1994 αλλά οι υποχρεώσεις μου με το θέατρο δεν με άφησαν να το  υλοποιήσω.  Όταν  γνώρισα τον Αλέξη Γεωργαντά  και μιλάγαμε σε ένα καφέ  είχαμε μπροστά μας ο καθένας τα χαρτιά του και τα βιβλία μας, και ανταλάσαμε σκέψεις μου ξαναγεννήθηκε η επιθυμία, η ιδέα των  DUETS που μαζί με τον Αγιώτατο, θα έντυναν την συμμετοχή μου στην Γραφομηχανή. Έτσι φτιάξαμε τα πρώτα μας που τώρα εμφανίζω περιοδικά, μαζί με τις νέες μου συνεργασίες.

Κάθε  συνάντηση  για μένα είναι μια νέα πρόταση. Δεν μου φτάνει να πιω έναν καφέ και να αναφερθώ σε γεγονότα της ζωής μας, αλλά να δημιουργήσω με τον άλλον, ένα μικρό κάτι, μια μικρή μεταμόρφωση. Ευχαριστώ όλες τις συμμετοχές  που ήδη έχουν παρουσιαστεί και όσες θα παρουσιαστούν... 

Με εκτίμηση σε όλους  για το μοίρασμα.


Ακολουθούν μερικά DUETS (ποίηση σε καφέ) με τον Αλέξη Γεωργαντά, που στάθηκαν και το πρώτο ερέθισμα.


Εικόνα Πρώτη
Αλέξης  Γεωργαντάς, εικόνα κείμενο
Μαρία Πανούτσου,  κείμενο 


γραφομηχανή: ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ
Α. Γ.

H μνήμη  αναρριχάται  σε τοπία πέρα από μας  
Άνθρωποι  μας κοιτούν στα μάτια και απομακρύνονται

Θυμάμαι τις αφίσες από τους δίσκους της δεκαετίας του ΄70 και του ΄80

Εκεί, με ρυθμούς και ρούχα που ΄σταζαν από γλυκύτητα ανθρώπινη 

Εκεί βρίσκω πάλι τα μάτια που είναι

Μ.Π
Εικόνα δεύτερη
Αλέξης  Γεωργαντάς, εικόνα κείμενο
Μαρία Πανούτσου, κείμενο 


γραφομηχανή: ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ
Α. Γ.
Νόμιζα ότι γνώριζα

……………………
Νόμιζα ότι γνώριζα

Η ανατολή ότι είναι ‘Εξ ανατολών’  

Η Δύση από την Δύση
Και το μήλο του που πέφτει στη γη

Και η γη γυρίζει  
Αυτά ναι τα γνώριζα

Και ένας ποταμός από ανθρώπους και βήματα

Μ.Π

Σήμερα στα Duets   ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΤΗ
Αλέξης  Γεωργαντάς, εικόνα κείμενο
Μαρία Πανούτσου,  κείμενο γραφομηχανή: ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ
Α. Γ.


Και έφυγα με τρέξιμο τρελό να σε προφτάσω
Δοσμένη σε μια υπόσχεση για χαρά και για πόνο.

Πριν σκοτεινιάσει ο ουρανός, πριν ο αέρας γεμίσει με σκόνη.Σε κοίταξα στα μάτια 
και τότε  βρεθήκαμε στον τόπο που επέλεξες εσύ.

Δοσμένη σε σένα για όσο ο χρόνος, μας έχει ενώσει.

Μ.Π

>2
>3
>4
>5
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξης Γεωργαντάς έχει κάνει σπουδές πάνω στην εικονογράφηση, σκιτσογραφία και γραφιστική. Παρακολούθησε σεμινάρια κίνησης λόγου κ έκφρασης στο θέατρο των αλλαγών. Είναι κάτοχος 2 βαθμού ρέικι. Γνωρίζει την τέχνη του Thai μασάζ. Αγαπά την απλότητα και πιστεύει σε αυτό που δεν μπορούν να δουν τα μάτια. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Duets
Στον Ζυγό και  οι δύο  ή  ένα  παιχνίδι για δύο


Συνύπαρξη δυο ανθρώπων είναι δύσκολη. Ίσως η συνύπαρξη στο παιχνίδι, να γίνεται ευκολότερη. Η ιδέα των Duets "Στον Ζυγό και οι δύο ή ένα παιχνίδι για δύο"  μου γεννήθηκε όταν μια μέρα, σε ένα σχέδιο φίλου, θέλησα να "απαντήσω" με ένα  ποίημα και έτσι άρχισα να βλέπω  σχέδια, φωτογραφίες, και μικρά κείμενα ως αφορμή, ως μια ηχώ, μιας σκέψης, μιας αίσθησης του "άλλου", ένα παιχνίδι σχέσης με όσο γίνεται περισσότερη αθωότητα. Μια αθωότητα που κουβαλά την πονηριά του παιχνιδιού. Επιθυμητή συνύπαρξη στα Duets με υλικό που δημιουργείται ακριβώς για τη συνεργασία μας αυτή .
Ευχαριστώ τον Μάρκο Σαριμανώλη για τη θετική του αντιμετώπιση στην πρόταση μου και την πρόσκληση και έτσι αυτό το παιχνίδι, θα έχει τον χώρο του στην "Γραφομηχανή". Τα κείμενα που θα παρουσιάζονται και το υλικό, επιδιώκουμε το μεγαλύτερο μέρος  να είναι  πρωτοεμφανιζόμενο στην στήλη αυτή, μια και το παιχνίδι ζητά ακριβώς, μια άμεση και στο παρόν δημιουργία και συνεργασία, δύο ανθρώπων.
-Μαρία Πανούτσου
 Tα Duets -Στον Ζυγό και  οι δύο ή  ένα  παιχνίδι για δύο: Σύλληψη  οργάνωση και εκτέλεση της Μαρίας Πανούτσου. Σε αποκλειστικότητα στην "Γραφομηχανή".||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και από τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική ή άλλου είδους χρήση. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή σε άλλα site και blog. |||​>  ακολουθήστε την κ.Μαρία Πανούτσου στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)