Λύχνος καιόμενος > "Ας έμενες εδώ"


Ας έμενες εδώ
18/5/2018 -γράφει η Βίκυ Δερμάνη


18/5/2018 -γράφει η Βίκυ ΔερμάνηΠαράθυρο κλειστό. Δωμάτιο άδειο. Σπίτι βουβό. Η τελευταία υποταγή. Η τελευταία σου ήττα. Φως ψυχρό. Ανελέητο ψυχρό φως. Σιωπή και πόνος. Πικρός και κόκκινος. Λουλούδια μαύρα τα χέρια τα ξεριζωμένα. Κομμένα άπραγα χέρια. Πόνος-βαθιά σιωπή. Παχύρευστη βαθιά σιωπή. Μαύρα παχύρευστα νερά. Γέμισαν το πάτωμα. Τα χαλιά σκέπασαν. Βούλιαξαν τα πόδια. Σε μαύρα παχύρευστα νερά. Τα πόδια. Τα μάτια. Η ψυχή. Βούλιαξαν. Ας έμενες εδώ. Μπαμπά, εδώ ας έμενες. Στο κρεβάτι ακίνητος. Έστω. Κι ας ανέβαζα τα κάγκελα μην πέσεις. Κι ας σκούπιζα απ’ τα σάλια το στόμα, απ’ το αίμα τα γδαρμένα σου μάγουλα. Εγωισμό τόσον, δεν ήξερα πως είχα. Ας έμενες εδώ μπαμπά. Δεν τ’ άντεχα, μα κι έτσι δεν τ’ αντέχω. Άδειο δωμάτιο νυχτόμερα. Άδειο κι εγώ άσκοπα γυρνώ στο δίχως άναρθρες λέξεις σπίτι.

Δραπέτευσες. Έφυγες εσύ κι εγώ φοβάμαι. Που είσαι; Που είσαι και πια δεν μου μιλάς; Των παραθύρων τα τζάμια με δάκρυα πλένω. Σκουπίζω με φόβο τ’ άπραγα χέρια. Θανατερές νύχτες. Μέρες θολές. Φάρμακα μυρίζουν. Και φόβους. Κι ενοχές. Φταίω. Που δεν πρόλαβα να σε κρατήσω φταίω. Που δεν έκλαψα. Που δεν πρόλαβα να κλάψω. Φταίω. Στάζει το δέρμα ενοχές. Δέρμα μολυσμένο. Δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν υπάρχει. Σχεδόν. Μια ευθεία γραμμή. Το μυαλό. Η ζωή. Το κρεβάτι σου. Μια ευθεία γραμμή. Κατάρρευση. Σχεδόν. Δεν μπορώ να σκεφτώ. Δεν μπορώ τη σιωπή. Δεν μπορώ. Σιωπή. Βαθιά παχύρρευστη σιωπή. Δεν μπορώ. Σχεδόν.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

  ||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως η αντιγραφή σε άλλα site και blog, αρκεί να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού (ΒΙΚΥ ΔΕΡΜΑΝΗ) και η πηγή: http://www.grafomichani.com |||

> ακολουθήστε την Βίκυ Δερμάνη στο Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα το σχόλιο ή την κριτική σας. Η γραφομηχανή είναι ένας δικτυακός τόπος βασισμένος στην πολυφωνία και στην ελευθερία του λόγου. Όμως σχόλια με υβριστικό ή /και προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)