Ο Αγιώτατος Έρως > «Κάποτε έσμιξαν για λίγες μέρες, δυο πασχαλίτσες»


Κάποτε έσμιξαν για λίγες μέρες 
δυο πασχαλίτσες
Γράφει η Μαρία Πανούτσου


Κάποτε έσμιξαν για λίγες μέρες, 
δυο πασχαλίτσες.

Τυχαία,
πάνω σε ένα ανθισμένο λουλούδι, 
που μόλις είχε στεγνώσει τα πέταλά του,
απ’ την ανοιξιάτικη βροχούλα.

Αφέθηκαν εκεί. 
Και έτσι πέρασαν στην αιωνιότητα.

Μαρία Πανούτσου
Στον "Αγιώτατον Έρωτα" σήμερα, έχω την χαρά να φιλοξενώ
ερωτική ποίηση του Αλέξη Γεωργαντά. Τον ευχαριστώ πολύ.ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣΣΚΙΤΣΟ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ
AΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Δύο γυμνοσάλιαγκες κάτω από το φως του βραδινού ήλιου
στο ένα καλάθι ο ένας
στο άλλο καλάθι ο άλλος
ψάχνουν χώρο να κοιμηθούν
καλή σας νύχτα γυμνοσάλιαγκες

~

Λίγο πιο πέρα άλλοι δύο στον τοίχο
ο ένας τον ανεβαίνει
ο άλλος τον κατεβαίνει
καλό βράδυ και σε σας


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξης Γεωργαντάς έχει κάνει σπουδές πάνω στην εικονογράφηση, σκιτσογραφία και γραφιστική. Παρακολούθησε σεμινάρια κίνησης λόγου κ έκφρασης στο θέατρο των αλλαγών. Είναι κάτοχος 2 βαθμού ρέικι. Γνωρίζει την τέχνη του Thai μασάζ. Αγαπά την απλότητα και πιστεύει σε αυτό που δεν μπορούν να δουν τα μάτια. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


[Copyright ©  Μαρία  Σκουλαρίκου-Πανούτσου]
«ο αγιώτατος έρως και άλλα τινά»
Ρapaver rhoeas*


 Δυο λόγια... 

Θα ήθελα να  γράψω δυο λόγια για το σκεπτικό της παρουσίασης στην ιστοσελίδα "γραφομηχανή", με τον  τίτλο  «Ο Αγιώτατος Έρως και άλλα τινά» κάθε Πέμπτη, ποίηση που θεωρώ επαναστατική.
Η ερωτική ποίηση που πραγματεύεται την φυσική κατάσταση που προκύπτει αθέλητα στους ανθρώπους και τους βγάζει για λίγο ή για πολύ, από τον δρόμο που έχουν χαράξει, είναι μια πράξη που έχει όλα τα στοιχεία μιας επανάστασης, μιας προσωπικής  επανάστασης, που είναι και η πιο ουσιαστική. Ο έρωτας, αφορμή για αλλαγή και αμφισβήτηση συθέμελα του εαυτού μας και των αρχών μας, έρχεται ολόδροσος να μας οδηγήσει σε όχι και τόσο δροσερές και ευχάριστες ψυχικές καταστάσεις. Η ποίηση κατ΄ εξοχήν ερωτική, ακόμη και όταν δεν φαίνεται στο πρώτο πλάνο της γραφής, μας ανοίγει ορίζοντες για να έρθουμε πιο κοντά στο ‘πρόσωπο’ του ανθρώπου που δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουμε με άλλο τρόπο.
Η επιλογή μου να αναρτώ και να σας παρουσιάζω δική μου αλλά και άλλων ποιητών που αγαπώ, ερωτική ποίηση, έχει αυτόν το σκοπό, μια βαθύτερη γνωριμία με τον εαυτό μας και με τον συνάνθρωπο μας. Στην σελίδα με τον πρώτο τίτλο   « Ο Αγιώτατος Έρως και άλλα τινά» και με τον δεύτερο τίτλο Papaver rhoeas* κάνει έναρξη την 22/2/2018.
Ευχαριστούμε την Ιστοσελίδα  ‘Γραφομηχανή’ και όλους τους συνεργάτες για την κοινή μας πορεία, σε κάτι γοητευτικό, από εδώ και στο εξής.
 

Μαρία Πανούτσου
*(Μήκων η ροιάς) 
 ||| Το κείμενο είναι προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και από τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή για εμπορική ή άλλου είδους χρήση. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή σε άλλα site και blog. |||​  

>  ακολουθήστε την κ.Μαρία Πανούτσου στο facebookΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

μικρός ταξιδευτής: @da Cruz da Rocha (click στην εικόνα)